Blogs

Wat zijn de voordelen van het lopen op Barefootschoenen?

Het lopen op Barefoot schoenen versterkt de spieren in de voet en in de benen. Door de minimalistische zool voel je goed de ondergrond onder je voeten, waardoor je echt verbonden bent met het terrein waarop je loopt.

Gunstig effect op het lichaam
Het lopen op Barefoot schoenen (barefoot running of ook wel natural running genoemd) geeft je een positieve beleving. Alle oneffenheden in het terrein stimuleren de receptoren in de voet. In de voet zitten vele zenuwen die in direct contact staan met organen en met de hersenen. Informatie van de voet wordt snel doorgespeeld naar de hersenen en draagt bij aan versnellen van reflexen. De zenuwen worden door het lopen op Barefoot schoenen actief geprikkeld. De zenuwen geven signalen door waarop de rest van ons lichaam zich gaat aanpassen. Daarnaast krijgt de voet zijn oorspronkelijke voet functie weer terug. Naast dat de voet sterker wordt, zal deze ook weer flexibeler worden omdat de voet weer zijn volledige bewegingsvrijheid krijgt. Tevens stimuleert het lopen op Barefoot schoen de natuurlijke demping van het lichaam en zorgt voor een lichtvoetige pas. Zelfs rugklachten kunnen vaak worden voorkomen of vermindert door het dragen van deze schoensoort.

Natuurlijke houding
Door het (hard)lopen op barefoot wordt de hiel landing vervangen voor een mid/voorvoet landing. Hierdoor wordt de impact/kracht op pezen, spieren en botten verlaagd, wat de kans op blessures vermindert en herstel bevorderend werkt. Het lichaam is beter uitgelijnd en men gaat lichtvoetiger en efficiënter lopen. Doordat de Barefoot schoen extreem licht zijn neem je ook bij iedere pas minder gewicht mee. Dit schilt aanzienlijk in je energie verbruik.

Gewenning
Het lopen op Barefoot schoenen vraagt enige gewenning, mede afhankelijk van het type schoen. Geef het dus wat tijd en bouw de periodes van lopen op Barefoot schoenen daarom geleidelijk op. Spoedig zult geen andere schoeisel meer willen dragen voor uw wandeling of sportactiviteiten.

Merrell  heeft een geweldige collectie Barefoot schoenen voor beginners en gevorderde minimalist runners: de Vapor Glove & Trail Glove (allround gebruik), Bare Access (beginners), diverse minimalistische lifestyle schoenen. Deze schoenen zijn niet alleen functioneel, maar tevens uitgevoerd in schitterende design's in vaak prachtige kleurstellingen.

MERRELLSCHOENEN.NL heeft de complete Europese collectie Barefoot schoenen op deze website.
Bestel nu en gun uw voeten en gehele lichaam deze gezondheid bevorderende schoen.

SHOP HIER:

.